Tips og tricks

Guide til en billigere varmeregning

Du kender det sikkert. At få en ekstraregning på varme er aldrig sjovt. Når først man har prøvet det en gang, er det naturligt at tænke over sit varmeforbrug. Heldigvis kan langt de fleste husstande nedsætte varmeregningen med ret få ændringer i hverdagen. Her i artiklen får du nogle konkrete råd til, hvordan du kan nedsætte varmeforbruget, så du slipper for en ekstraregning igen.

Sænk temperaturen med 1 eller 2 grader

Hvis du ikke er en frossenpind, kan det sagtens betale sig at nedsætte temperaturen i huset med 1 eller 2 grader. Som tommelfingerregel siger man, at der kan spares omkring 5% på varmeregningen, hvis temperaturen nedsættes med bare en enkelt eller to grader. Naturligvis skal det ikke være koldt at sidde derhjemme, men måske kan du blot tage et par sutsko eller en varm trøje på?

Sluk for varmen i enkelte rum

Hvis du har en bolig med flere rum, hvor du ikke altid opholder dig, kan du sagtens slukke for varmen i de rum. Der er ingen grund til at have varme på i gæsteværelset eller i et kammer. Det er spild af penge, hvis du alligevel ikke opholder dig derinde. Kommer der besøg, eller skal rummet bruges, kan der altid skrues op for varmen, hvis det bliver for koldt. Husk altid at lukke døren til de rum, hvor der ikke er varme på.

Nedsæt temperaturen om natten

Om natten kan der sagtens være køligere, end der er om dagen, hvor I for eksempel opholder Jer i dagligstuen. Har I et automatisk varmesystem, kan I blot nedsætte temperaturen lidt om natten. Har I ikke det, kan I justere lidt på radiatorerne, så det passer til Jeres behov.

Få isoleret

Et af de bedste råd er at få isoleret. Bor du i en lejet bolig, så kan det nok ikke lade sig gøre, men bor du i en bolig, som du selv ejer, så kan det godt betale sig at få isoleret. For at det gøres rigtigt, kan det være en fordel at få en ekspert ud, der kan scanne boligen for svage områder. Har I ikke råd til isoleringen her og nu, kan I starte i det små, og hvor det er nemt at komme til.

Mangler du penge til varmeregningen eller klimaforbedringer?

Hvis du mangler penge til at betale en ekstraregning på varme eller til at lave klimaforbedringer, kan det være nødvendigt at få en hurtig udbetaling af et kviklån. Hvis det ikke er muligt for dig at få en afdragsordning af din udlejer, findes der flere muligheder for at låne. Du kan forklare din situation i banken og høre, om der er mulighed for at tage et lån her. Er der ikke det, kan du også ansøge om lån online. Her findes der rigtig mange låneudbydere, der tilbyder dig et nemt og hurtigt lån, uden at du skal stille sikkerhed for lånet. Det er en af de større årsager til, at mange mennesker bliver afvist, hvis de ønsker at låne penge hos en bank. Hvis ekstraregningen er lille, bliver det nok ikke det store problem, hvis din økonomi ellers er fornuftig og stabil. Ønsker du at låne penge til større klimaforbedringer, er det ikke ualmindeligt, at bankerne kræver sikkerhed for lånet.