Artikler

Hvad er prøvestenen ratio og ROA ratio?

Investorer beregne lakmusprøve forholdet, også kendt som det hurtige forholdet eller kaste sig forholdet. Dette forhold udelukker lager og forudbetalte omkostninger, som det aktuelle forhold omfatter, og det begrænser aktiver til kontanter og varer, som virksomheden kan hurtigt konvertere til kontanter. Denne begrænsede kategori af aktiver er kendt som hurtig eller likvide aktiver. Syre-tekst-forholdet beregnes ved at dividere de likvide aktiver af de samlede nuværende forpligtelser.

Dette forhold er også kendt som pounce forholdet at understrege, at du beregner et worst-case scenario, hvor virksomhedens kreditorer kunne angribe business og efterspørgslen hurtig betaling af virksomhedens passiver. Kort sigt kreditorer har ikke ret til at kræve øjeblikkelig betaling, undtagen under usædvanlige omstændigheder. Dette forhold er en konservativ måde at se på en virksomheds evne til at betale sin kortfristet gæld.

En faktor, der påvirker bundlinjen rentabiliteten i en virksomhed er, om det bruger gæld til sin fordel. En virksomhed kan realisere en finansiel gearing gevinst, hvilket betyder, at det tjener mere overskud på de lånte end den rente, der betales for brug af de lånte penge. En god del af en virksomheds nettoindkomst for året kan være på grund af finansielle gearing. ROA forholdet bestemmes ved at dividere indtjening før renter og skat (EBIT) af netto driftsaktiver.

En investor sammenligner ROA med den rente, som selskabet lånte penge. Hvis en virksomhed ROA er 14 procent, og renten på sin gæld er 8 procent virksomhedens nettogevinst på sin kapital er 6 procent mere end hvad det er at betale i renter.

ROA er en nyttig ratio for at fortolke profit ydeevne, bortset fra fastsættelse af økonomisk gevinst eller tab. ROA kaldes et kapital udnyttelse test, at foranstaltninger hvordan overskud før renter og skat blev optjent på den samlede kapital ansat af virksomheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.